Antalya
06.08.2020
A
GÜNDEM
Muratpaşa’dan tarihi meclis
Muratpaşa’dan tarihi meclis

Muratpaşa Belediye Meclisi, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için tarihinde ilk kez belediye binası dışında toplandı. Al Yazma Anıtı önünde yapılan mecliste, tüm partiler kadın cinayetlerine tepki gösterdi

Muratpaşa Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, son günlerde artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için töre ve namus cinayetlerinde katledilen 497 kadının isminin yazılı olduğu Al Yazma Anıtı’nda yapıldı. Tarihinde ilk kez belediye binası dışında toplanan meclis toplantısına, kadın cinayetleri damga vurdu. Muğla’da Pınar Gültekin, Antalya’da Hatice Şimşek’in katledilmesinin ardından artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve toplumsal duyarlılık oluşturmak isteyen Muratpaşa Belediye Meclisi’nde söz alan parti sözcüleri, kadın cinayetlerinin önüne geçebilmek için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasına dikkat çekti.

 

SÖZCÜLERDEN KINAMA

CHP Grup Sözcüsü Canan Keleş, kadın cinayetlerinin önüne geçilemediği, aksine her geçen gün arttığını belirterek, “Artık yeter” başlıklı bir konuşma yaptı. Kadın cinayetine imza atanların gerekli cezaya çarptırılmadığına dikkat çeken Keleş, “Kadın cinayetlerinin önünü açacak olan İstanbul Sözleşmesi’ne dokunulmasın. Sadece geçtiğimiz ay 36 kadınımız beraber yaşadığı erkek tarafından katledildi” dedi. AK Parti Grup Sözcüsü Özlem Gözaçan Biçer de, kadın cinayetlerini lanetlediklerini ve faillerin gerekli cezalara çarptırılmasını beklediklerini söyledi. İYİ Parti Grup Sözcüsü Mustafa Hazar ile MHP Grup Sözcüsü Ejder Karagöz de artan kadın cinayetlerini kınayan konuşmalar yaptı.

 

ARTIK DUA EDİYORUZ

Grup sözcülerinin ardından konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da, kadın cinayetlerinin ülkenin birinci gündemi olarak ele alınması gerektiğini belirterek, “Şiddeti teşvik edici her türlü tutumun peşinde olmalıyız. Şiddeti hoş gören, onaylayan bir yapı bu milleti temsil edemez. Dünya ülkeleri ailesinde bir medeniyet ortalaması tesis etmemizi organize edemez. Bütün kesimleri duyarlı olmaya davet ediyoruz. Al Yazmalı Anıtı, 497 kadını temsil ediyor. Her defasında bir başka kadınımız can vermesin diye dua ediyoruz ama onlarcası birden katlediliyor. Bu gidişe bir dur dememiz lazım” diye konuştu.

 

MADDELER KOMİSYONA

Başkan Uysal ve grup sözcüleri ayrıca, 5 Ağustos 1921 tarihinde “başkomutanlık” unvanı verilen Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak, Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitleri andı. Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. 9 gündem maddesi ile toplanan Muratpaşa Belediye Meclisi’nde, gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi. Yaklaşık 1 saat süren meclis toplantısı, Başkan Ümit Uysal ve meclis üyelerinin Al Yazma Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

Haber Merkezi

Paylaş
ETİKETLER:
Yok
YAZAR: