Antalya
Yayın Tarihi : 18.07.202014:57
Güncelleme Tarihi : 18.07.202014:58
A
GÜNDEM
155 kişiye koronavirüs cezası
155 kişiye koronavirüs cezası

 ANTALYA İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, koronavirüs pandemisiyle başlayan 14 günlük ev karantinasıyla ilgili 28 bin 680 ikametgahın kontrol edildiğini söyledi. Dr. Hülür, "155 vatandaşa ise İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun almış olduğu kararlara uymamaktan haklarında kişi başı 3.150 lira olmak üzere toplamda 488 bin 250 lira idari para cezası uygulandı" dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve tehdit etmeye devam eden koronavirüs (Covid-19) salgınında Sağlık Bakanlığı'nın talimatları ve çalışmaları aralıksız sürüyor. Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, çalışmaların başlangıçtan bugüne kadar Antalya Valiliği koordinasyonuyla kamu, özel tüm kurum, yerel yönetim ve STK'ların işbirliği ve üstün çabasıyla yürütüldüğünü söyledi. Sağlık İl Müdürü Dr. Hülür, "Denetim ekiplerimiz bu süreçte, Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu kararlar uyarınca evde izolasyon kararı verilmiş olan koronavirüs (Covid-19) pozitif olan hastalarının ve bu hastaların temas ettikleri kişilerin 14 gün süre ile ikametgahlarında sıhhi gözlem altına alınmasına yönelik denetimler yapıyor" dedi. İl Sağlık Müdürü Dr. Hülür, şöyle konuştu:



 

"Bu kapsamda, Antalya merkez ve ilçelerinde toplamda 28.680 ikametgah kontrol edilmiş, 28.525 kişi ikametinde görülmüş, 155 vatandaşa ise İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu kararlara uymamaktan haklarında kişi başı 3.150 TL olmak üzere toplamda 488 bin 250 lira idari para cezası uygulanmıştır. Pandemi sürecinde aldığımız önlemler ve uygulamalar konusunda halkımızın gösterdiği duyarlılık ve destek çok önemlidir. Halk sağlığını korumak ve geliştirmek hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Bu nedenle izolasyon kurallarına uyalım. Sosyal mesafeyi korumaya devam edelim, maske takalım ve el hijyenini sağlayalım."

 

Paylaş
ETİKETLER:
Yok
YAZAR: