Antalya
Yayın Tarihi : 26.09.201911:33
Güncelleme Tarihi : 26.09.201911:33
A
GÜNDEM , GÜNCEL
Muayene katılım payı isyanı
Muayene katılım payı isyanı

ANTALYA Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ertekin, muayene katılım paylarının iş yüklerini artırdığını belirterek, “Reçetelerde devletin SGK vasıtasıyla en ucuz fiyatlı ilaç üzerinden hesaplamalar yapması suretiyle ortaya çıkan ilaç fiyatındaki artış, hastalarımızı isyan eder hale getirmiştir" dedi

Antalya Eczacı Odası yönetimi 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü'nde gazetecilerle bir araya geldi. Oda Başkanı Mehmet Ertekin, "Muayene katılım payları tahsilatıyla üzerimize vazife olmayan bir durumun getirdiği iş yüküne maruz kalmaktayız. Özellikle son zamanlarda hastalarımızın reçetelerinde devletin SGK vasıtasıyla en ucuz fiyatlı ilaç üzerinden hesaplamalar yapmasıyla ortaya çıkan ilaç fiyat farklarındaki artış, hastalarımızı isyan eder hale getirmiştir" diye konuştu.

 

BU DURUM SONLANDIRILSIN

 

"İlaç fiyatının yarısına ulaşan reçete katkı payları, meslektaşlarımızın asıl görevi olan ilacın kullanımına aktaracağı süreyi, reçete ücret detaylarını anlatmak için kullanmasına neden olmakta" diyen Mehmet Ertekin, "Hastalarımız ile meslektaşlarımız arasında, uygulanan bu fiyat politikaları sebebiyle lüzumsuz ama sürekli hale gelmiş tartışmalar yaşanmakta. En yakın sağlık danışmanı olan biz eczacılar, bu durumun sonlandırılmasını ve mesleğimizin gereği olarak halk sağlığına daha etkili katkılar sunacak düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz" dedi .

 

YOK İLAÇLAR SIKINTI YARATIYOR

25 Eylül Dünya Eczacılık Günü'nün bu yıl "Herkes için güvenli ve etkili ilaç" teması ile kutlandığını belirten Ertekin, "Mesleğimiz ilaçlara erişimi ve ilaçların uygun kullanılmasını sağlar. İlaç uyuncunu geliştirir ve hastanın ilaçtan sağlayacağı faydanın en iyi düzeyde olması için çabalar. Ülkemizde ise mesleğimizin sorunları gündem oluşturmaya devam ediyor.

 Özellikle yılın ilk günlerinde ortaya çıkan ve son yıllarda halkımızın ilaca erişiminde sıkıntı yaratan yok ilaçlar meselesi maalesef bazı ilaçlara erişimi oldukça güç duruma getiriyor" diye konuştu.

 

HAFTA SONU SEÇİM VAR

Antalya'daki bin 546 eczacıyı temsil eden Antalya Eczacı Odası 28 - 29 Eylül tarihlerinde seçimli genel kurulunu yapacak.  "2011 yılından bu yana geçen 4 dönem boyunca görev yapan ekibimiz yenilenen, gençleşen, tecrübeyi gençlerin enerjisiyle harmanlayan kadrosu ve mesleki olarak ilerlemeyi ihmal etmeyen anlayışla bu dönem de aday olacak" diyen Ertekin, "Eczacılık camiasında 'Gülümseten ekip' olarak bilinen ve 'Bizimle gülümsemeye devam edin' sloganıyla çalışmalarını sürdüren bizler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır' sözünü benimseyerek önce mesleğe sonra da ülkemize hizmet etmeye devam edeceğimizi beyan ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Hafta sonu yapılacak seçimin diğer başkan adayı, 2007 - 2011 yılları arasında yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Fehmi Onur Özgüven.   Mustafa KOÇ

 

Paylaş
ETİKETLER:
Yok
YAZAR: