Farah Zeynep Abdullah, sosyal medyadaki paylaşımlarıyla gündem olmaya devam ediyor. Son olarak Yılmaz Güney ile ilgili söyledikleriyle adından söz ettiren Abdullah, kendisine dava açacak olan Yılmaz Güney'in ailesine 'Ok. Hakimi vurmak yok ama' cevabıyla olay oldu.

9 Eylül 1984 tarihinde hayata veda eden oyuncu Yılmaz Güney, 39. ölüm yıl dönümünde anıldı. Sosyal medyayı aktif kullanan ve sert çıkışlarıyla bilinen Farah Zeynep Abdullah, Yazar Murathan Mungan'a verdiği cevapla gündem olmuştu.

DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYORLAR

Yılmaz Güney'in ailesinden konuyla ilgili sert bir açıklama geldi. Aile, Farah Zeynep Abdullah'ın açıklamasıyla ilgili;

"Şiddetin ve kötülüğün gerçek sahiplerine söz yükseltemediğini anladığımızı ve gördüğümüzü belirtiyor, Yılmaz Güney’i şiddet sembolü olarak gören her anlayışın karşısında olacağımızı yineliyoruz" dedi.

Uzun bir açıklama metni yayımlayan Güney'in ailesi, hukuki haklarını kullanacaklarını vurguladı. Aile açıklamasında, "Bu ülkedeki hiçbir insanın en ufak haksızlığa veya şiddet içeren davranışa maruz kalmadığı bir gelecek umudunu paylaşıyor ve Yılmaz Güney’in değişme, dönüşme ve yılmadan mücadele iradesinin bu umudu besleyen bir değer olduğunu vurgulamak istiyoruz. Samimi uyarılarımızı dikkate almayan başta oyuncu Farah Zeynep Abdullah olmak üzere karalama kampanyasına karışan her birey için her türlü kanuni hakkımızı kullanarak Yılmaz Güney’in manevi hatırasını, ailesinin ve yakınlarının kişilik haklarının muhafazasını sağlamaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla duyururuz." ifadelerini kullandı.

'HAKİMİ VURMAK YOK AMA'

Farah Zeynep Abdullah ise aileye hakim olayı ile ilgili göndermede bulundu.

Yılmaz Güney, 1974 Genel Affı sonucu 20 Mayıs 1974'te serbest kalmış ve 4 ay sonra, 13 Eylül 1974'te "Endişe" filminin çekimleri için bulunduğu Adana Yumurtalık'taki gazinoda Hâkim Sefa Mutlu'yu yakın mesafeden kafasına kurşun sıkarak öldürmüş ve ceza almıştı.

 

BABASI KERKÜK TÜRK’Ü ANNESİ BOSNALI

Son dönemde "Masumlar Apartmanı" dizisindeki performansıyla hayranlık uyandıran ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah, merak edilen soy ağacını açıklamıştı.

Abdullah, önceki gün verdiği bir röportajda nereli olduğunu şöyle anlatmıştı

"Babamın babası, Erbil doğumlu. Babamın babaannesi ise Kerkük Türkler'inden. Dedem Osman Abdullah, Irak Ordusu'nda albaymış. Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce ve Almanca konuşurmuş. Babam, 1972'de Irak'a gidip, Osmanlı tebaasından olduğumuzu gösteren zürriyet belgesini almış. Babamın, annesinin babası ise şimdi Karadağ'a bağlı olan Pljevlja'dan (Taşlıca). Orası, dedemin köyüymüş. Mussolini'den kaçarak Türkiye'ye gelmişler.

Anneannemin kökeni ise Saraybosna'ya dayanıyor. Onlar da küçükken Karamürsel'e gelmişler. Annemin baba tarafı ise 1939 Erzincan Depremi'nden sonra Erzincan'dan İstanbul'a gelmiş."

31 yaşındaki oyuncu, isminin hikayesini de şöyle anlattı:

"Farah'ı babam, Zeynep'i annem koymuş. İran Şahı'nın eşi Farah Diba, güçlü, azimli, yardımsever ve asil bir kadınmış. Babam bu özelliklerini çok sevdiği için bana onun ismini vermiş."

DEDESİ IRAK ORDUSUNDA ALBAY

Dedesi Osman Abdullah, Irak ordusunda albaymış, Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce ve Almanca konuşabiliyordu.

Babası, 1972'de Irak'a gidip, Osmanlı tebaasından olduklarını gösteren zürriyet belgesini aldı.

Annesinin babası ise şimdi Karadağ'a bağlı olan Pljevlja (Taşlıca)'danmış ki orası, ayrıca dedesinin köyüymüş ve Mussolini'den kaçarak Türkiye'ye geldi.

Anneannesinin kökeni de Saraybosna'ya kadar dayanıyor, onlar da küçükken Karamürsel'e geldi.

Annesinin baba tarafı ise 1939 Erzincan depreminden sonra Erzincan'dan göç ederek İstanbul'a yerleşmişlerdi.

Farah Zeynep Abdullah da 1989 yılında İstanbul'da doğdu.

Kaynak: Mynet