Akbelen’deki ağaç kıyımına karşı, köylülere destek ve Akbelen’e dokunma direnişine saygı duruşu olarak, Antalya Beachparkta bir okaliptüs ağacına sarılarak toplantıya başlandı. Yükselmekte olan dolunay eşliğinde Can Yücel şiirleri okundu.
Musa Fırat’ın Elma Ve Lorca şiir kitabı üzerine konuşulup, kitaptan şiirler ile geceye devam edildi. Dolunayın yüreklere verdiği coşkuyu yansıtan müziklerle, Efsun Aydın, Ülker Demiray, Ferit Şentürk güzel sesleriyle yüreklere huzur, romantizm ve özgürlük serptiler. Gece boyunca bağlama, gitar, keman eşliğindeki müziklerle doyumsuz bir dolunay gecesi yaşandı.
DOLUNAYDA MASAL DİNLEDİNİZ Mİ HİÇ?
Masal Anlatıcısı Aysu Sönmez, devlerle, nar kızla, gökten düşen üç elmasıyla soluksuz dinletti kendini. Dolunayda, masal dinleyicilerine, tekerlemeler söyletti, masal anlatışıyla heyecan yarattı. Pek çok şair, müzisyen, edebiyatçı ile şiire gönül verenlerin katıldığı gece de yabancı konuklar da vardı. Konyaaltı Kent Konseyi Yabancılar Meclisinden Kırım Tatarı ZeraVareldji ve arkadaşları da geceye renk kattılar.ZeraVareldji,Mavrova'dan Aldım Sümbül’ adlı Balkan şarkısını söyledi. 21 Ağustos 1926 da İstanbul’da dünyaya gelen, 12 Ağustos 1999 da kaybettiğimiz Can Baba (Yücel) anekdotlar, başından geçenler, sözleri şiirleriyle yaşadı Dolunay dostlarının gönüllerinde. Saygıyla anıldı.
CAN YÜCEL KİMDİR;
Şair, çevirmen ve radyocu olarak tanındı. Çeşitli elçiliklerde çevirmenlik, Londra'da BBC'nin Türkçe bölümünde spikerlik yaptı (1953-1958) Türkiye’ye döndükten sonra bir süre turist rehberi olarak çalıştı. Bağımsız çevirmen ve şair olarak yaşamını sürdürdü. Nazım, nesir çevirileriyle de tanınan Can YÜCEL, şiir alanında ilk kitabı YAZMA (1950) yayımladı...
Çeşitli edebiyat, kültür ve siyasi dergilerde; şiirleri, edebiyat ve tiyatro çevirileri ile siyasal konularda yazıları yayımlandı. 12 Mart döneminde Che Guevara 'nın "Gerilla Harbi" ve "İnsan ve Sosyalizm" kitaplarının çevirisi nedeniyle 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 1974 affıyla tahliye oldu. 12 Eylül sonrasında "Somut" dergisindeki "Hamileler" isimli şiiri edebe aykırı, müstehcen olduğu iddiasıyla para cezasına çarptırıldı. Aynı iddiayla "Rengâhenk" adlı kitabı toplatıldı. 12 Ağustos 1999 tarihinde İzmir'de öldü, vasiyetine uyularak Datça'da toprağa verildi.