Diş hekimliği, günümüzde yüksek maaşı nedeniyle en avantajlı mesleklerden birisi kabul edilir. Peki, diş hekimi maaşları 2025 yılında ne kadar oldu? Devlet ve özel sektörde farklı kriterlere göre belirlenen diş hekimi maaşı için güncel bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. İşte ayrıntılar…

Diş Hekimi Maaşları 2025: Güncel Maaş Bilgileri

Diş hekimliği günümüzün saygın mesleklerinden birisi olarak aynı zamanda yüksek geliriyle de oldukça caziptir. Özellikle üniversite tercih dönemlerinde diş hekimliği yazmak isteyen kişiler, maaş başta olmak üzere mesleğe dair tüm bilgileri araştırıyor.

Diş hekimlerinin aylık kazancı, görev alınan kurum ve sektör, eğitim seviyesi, meslekle ilgili bilgi ve birikim gibi kriterlere göre belirlenir. Yeni yılın gelmesiyle birlikte her iki sektör için de zam söz konusu oldu.

Diş hekimi maaşları 2025 yılında devlet memurları için %11,54, kamu dışı özel sektör çalışanları için değişen oranlarda zamlandı. Güncel bilgileri sizlerle paylaşıyoruz…

Diş hekimi maaşları 2025 yılında güncel olarak şu şekildedir:

Yeni Mezun Diş Hekimi Maaşı

50.000 TL – 60.000 TL

Devlette Diş Hekimi Maaşları

60.000 TL – 70.000 TL

Özelde Diş Hekimi Maaşı

50.000 TL – 200.000 TL

Uzman Diş Hekimi Maaşı

70.000 TL – 200.000 TL

NOT: Diş hekimi maaşları güncel olarak bu şekilde olsa da, görevli personelin bilgi birikimi, çalıştığı sektör ve kurum, eğitim seviyesi gibi kriterlere göre değişiklik gösterebilecektir.

Diş hekimliği maaşları hem özel hem de kamu sektörü için ülke ortalamalarının üzerindedir. Bu nedenle mesleğin cazibesi her geçen gün artarken, maaşları detaylı olarak incelemek yerinde olacaktır. İşte ayrıntılar…

Dis Hekimi Maaslari 3

1- Yeni Mezun Diş Hekimi Maaşı

Yeni mezun bir diş hekimi, daha çok staj ve mezun olduğu okul gibi unsurlara göre maaş almaktadır. Genel olarak en düşük seviyede başlayan maaşlar, özel ve devlet sektörü açısından değişiklik gösterir. Diş hekimi maaşlarını yeni mezunlar için inceleyelim…

Yeni mezun diş hekimi maaşı 2025 yılında şu şekildedir:

  • Yeni mezun diş hekimleri özel sektörde yaklaşık olarak 50.000 TL, devlet hastanelerinde ise yaklaşık olarak 60.000 TL maaş almaktadır.

Bu rakam, görevli personelin çalıştığı kurum, ek ödenekleri, mesai ücretleri gibi unsurlara göre değişebilecektir.

2- Devlette Diş Hekimi Maaşı

Devlet hastanelerinde diş hekimi olmak, maaş yönünden özel sektöre göre daha dar kapsamlıdır. Ancak devlet memurluğunun tüm avantajlarına sahip olan bu personeller, daha istikrarlı bir şekilde ücret kazanırlar.

Devlette diş hekimi maaşı 2025 yılı için %11,54 oranında zamlandı. İşte güncel rakamlar…

Devlette diş hekimi maaşları güncel olarak şu şekildedir:

  • Sağlık Bakanlığı’na ve kamu kurumlarına bağlı kuruluşlarda diş tabibi maaşları ortalama olarak 60.000 TL – 70.000 TL aralığındadır.

Maaşlar, kadro derecesi, eğitim seviyesi, ek ödenekler, döner sermaye vb. unsurlara göre personeller arasında değişiklik göstermektedir.

Dis Hekimi Maaslari 1

3- Özelde Diş Hekimi Maaşları

Diş hekimleri özel sektörde çalıştıkları takdirde daha esnek maaşlara sahip olabilirler. Başlangıç aşamasında düşük olan maaşlar, uzmanlık seviyesine göre çok daha yüksek düzeye çıkabilir. Özel sektörde diş hekimi maaşları ne kadar? İşte yanıtı:

  • Özelde diş hekimi maaşı 2025 yılı için kurum bazlı olarak değişmekle birlikte genellikle 50.000 TL – 200.000 TL arasındadır.

Özel sektörde çalışan diş hekimleri, uzmanlık alanına göre değişen miktarda maaş alabilirler.

4- Uzman Diş Hekimi Maaşı

Uzman diş hekimleri, daha çok meslekte belirli bir yılı doldurmuş, diş hekimliğinin belirli bir alanında uzmanlaşmış, özel ihtisas görmüş kimselerdir. Bu nedenle normal diş hekimi maaşlarına göre çok daha yüksek maaş almaktadır.

Endodonti, ortodonti, pedodonti, periodontoloji, protetik diş tedavisi, restoratif diş tedavisi, ağız, diş ve çene radyolojisi gibi alanlarda uzmanlık alan diş hekimlerinin güncel maaşını inceleyelim…

Uzman diş hekimi maaşları 2025 yılı itibariyle şu şekildedir:

  • Uzman diş hekimleri başlangıç aşamasında ortalama olarak 70.000 TL kazanırken, ilerleyen dönemde bu rakam 200.000 TL’lere kadar çıkabilmektedir.

Dis Hekimi Maaslari 4

Kendi Kliniği Olan Diş Hekimi Ne Kadar Kazanır?

Diş hekimi maaşları için devlet ve özel sektör seçeneklerini değerlendirdik. Ancak özel sektörde diş hekimleri aynı zamanda kendi kliniklerini de açabilmektedir.

Bu noktada her diş hekiminin klinik kazancının hasta sayısı, uzmanlık alanı, fiyat stratejisi gibi kriterlere göre değişebileceğini unutmamak gerekir.

Kendi kliniği olan diş hekimi ne kadar kazanır? İşte yanıtı:

  • Kendi kliniği olan diş hekimleri, tedavi ücretleri dahilinde aylık kazançlarını elde ederler.
  • Asgari ücret tarifesine göre örneğin ‘Şeffaf Plaklar ile Ortodontik Tedavi (Ağır)’ tedavisi uygulayan diş hekimleri, KDV dahil en düşük 49.310 TL kazanabilecektir.

Bu noktada diş hekimi muayene ve tedavi ücretleriyle hasta sayısını dikkate alarak her diş hekiminin aylık kazancı farklı olabilecektir.

Bu nedenle özel kliniklerin birer işletme olduğunu kabul ederek kazanç haricinde giderleri ve maliyetleri de dikkate almak gerekir.

Diş Hekimi Maaşlarını Etkileyen Faktörler

Diş hekimi maaşı her ne kadar deneyim süresine göre farklı şekilde belirlense de, kamu ve özel sektör için maaşları etkileyen birçok faktör bulunmaktadır.

Diş hekimi maaşlarını etkileyen faktörler şu şekildedir:

  • Diş hekimlerinin kamu hastanelerindeki maaşı, kadro derecesi, döner sermaye, ek ödenekler, nöbet ücretleri vb. unsurlara göre belirlenmektedir. Bununla birlikte eğitim seviyesi, deneyim süresi, görev yeri gibi faktörlerin de maaşlar üzerinde etkili olduğunu söyleyebiliriz.
  • Diş hekimi maaşını özel sektörde etkileyen faktörler daha çok mezun olunan okul, eğitim seviyesi ve sertifikalar, yabancı dil bilgisi, mesleki uzmanlık alanı vb. faktörlere göre belirlenmektedir. Buna bağlı olarak özel sektörde her kurum için farklı maaşların olduğunu da eklemek gerekir.

Diş hekimi maaşlarını etkileyen birçok faktör olabilir. Bunlar genel olarak kurum ve sektör bazlı olacak şekilde farklılık gösterir. Son olarak diş hekimliği mesleği hakkında detayları inceleyelim…

Dis Hekimi Maaslari 2

Diş Hekiminin Görevleri

Diş hekimi, hastaların diş, diş eti, ağız ve çene bölgesi gibi alanlarda ilgili sorunların teşhisini ve tedavisini gerçekleştiren kişidir.

Diş ve diş etlerinin bakımıyla birlikte ağız sağlığını etkileyen beslenme seçenekleri hakkında tavsiyede bulunan diş hekimleri, diş çekiminden çene cerrahine kadar uzmanlık alanına göre farklı pek çok işi yerine getirebilirler.

Diş hekiminin görevleri aşağıdaki gibidir:

  • Bir diş hekiminin temel görevi her yaştan hastanın ağız sağlığını incelemek, gerekli tedavi programlarını uygulamaktır.
  • Dişlerdeki çürümeyi gidermek amacıyla uygun bir tedavi hazırlayan diş hekimleri, boşlukları tamamlamak için dolgu yapar.
  • Kırık, fonksiyonunu yitirmiş, kurtarılması mümkün olmayan dişleri çeker.
  • Isırık sorunlarını düzeltmek amacıyla diş tedavisi uygular.
  • Hastanın ağrı hissetmemesi amacıyla tıbbi prosedürler doğrultusunda anestezi uygular.
  • Takma diş, protez, implant, kaplama vb. tüm ağız içi tedavileri uygular.
  • Diş ile ilgili ilaçları yazar.
  • Hastaları diş ipi kullanımı, diş bakımı gibi birçok alanda bilinçlendirir.

Diş Hekimi Nasıl Olunur?

Diş hekimi maaşlarının yüksek olmasıyla birlikte bu mesleğe dahil olmak isteyen kişiler, hangi koşulları yerine getirmeleri gerektiğini merak ediyor. Peki, diş hekimi nasıl olunur?

Diş hekimi olmak için 5 yıllık diş hekimliği bölümünü başarıyla tamamlamak ve mezun olmak gerekmektedir.

İlgili bölümden mezun olan kişiler özel sektörde hemen işe başlayabilirken, kamuda ise KPSS şartının yerine getirilmesi gerekmektedir. KPSS’den yeterli puanı alan kişiler, Sağlık Bakanlığı’na ve kamu kurumlarına bağlı sağlık kuruluşlarında diş tabibi olarak görev alabilirler.

Sıkça Sorulan Sorular

Diş hekimi maaşlarıyla ilgili merak edilen diğer sorular ve yanıtları:

1- Diş hekimleri ne kadar maaş alıyor?

Diş hekimliği maaşları özel ve devlet sektöründe farklı olmakla birlikte ortalama olarak 50.000 TL – 200.000 TL arasında maaş alırlar.

2- Diş hekimliğinin önü açık mı?

Diş hekimliği, insanlığın her zaman ihtiyaç duyacağı ağız sağlığı için kritik öneme sahip bir meslektir. Bu nedenle mesleğe olan talebin her zaman yüksek olduğunu ve önünün açık olduğunu söyleyebiliriz.

Diş hekimi maaşları ne kadar oldu sorusunu sizler için yanıtladık. Konuyla ilgili merak ettiğiniz soruları yorumlar bölümünden paylaşabilir, ayrıca görüşlerinizi ekleyebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ