Çağdaş Drama Derneği ve TUI Car Foundation işbirliği ile "Adapt To New Life With Drama" (Dramayla Yeni Hayata Uyum Sağla) projesinin ilk atölyesi düzenlendi. Antalya temsilcileri ve yaratıcı drama eğitmenleri Algül Kalay İnce ve Fazilet Karaduman derneğin proje yürütücülüğünü üstlendi. Geçtiğimiz sene depremin ilk zamanlarında depremzede öğrencilere eğitim vermek için kapılarını açan Güzeloba Ortaokulu/İmam-Hatip Ortaokulu’nda, projenin ilk çalışması gerçekleşti. Katılımcılar 14 Ekim’de ilk defa çemberde bir araya geldiler, depremden sonra neredeyse ilk kez yaşadıkları felaketin ve kayıpların dışında paylaşımda bulunduklarını dile getirdiler.
STRESLE ORTAKLAŞA BAŞA ÇIKMA YÖNTEMİ
Projenin detayları hakkında konuşan Algül Kalay İnce şu ifadeleri kullandı:
‘’Projemiz, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem felaketinden sonra Antalya’ya yerleşen afetzede 18 yaş üzeri kadınlarla gerçekleştirilecek. Bu projede amaç, katılımcıların yaşadıkları sürecin sonunda yerleştikleri yeni şehre uyumu, ortaya çıkan stresle ortaklaşa başa çıkma yöntemleri ve kendi kültürlerini hem farklı şehirlerden gelen afetzedelere hem de Antalya’da tanıtma, projenin en sonunda da bu kültürel ürünleri pazarlama ve ticaret olanakları geliştirmek üzerine düşünülmüştür.’’
OLABİLDİĞİNCE FAZLA AFETZEDEYE ULAŞIM
Projenin zor dönemlerden geçen insanlara fayda sağlayabilmek adına düzenlendiğini söyleyen Fazilet Karaduman,
“Antalya Temsilciliği olarak bizler, şehrimize yerleşmek durumunda kalan ve zor zamanlardan geçen bu insanlara nasıl faydalı oluruz üzerine çok düşündük. En sonunda da güzel geri dönüşleri olacağına inandığımız bu projeyi geliştirdik. Dramanın temelinde olan yaparak ve yaşayarak öğrenme yöntemiyle düzenlenecek atölyeler sayesinde katılımcılarımız projenin her ayrıntısını deneyimleme fırsatı bulacaklar. Ne kadar çok afetzede kadına ulaşabilirsek o kadar çocuğa ve aileye de ulaşmış oluruz.’’ dedi.