Başkan Uysal, Türkiye’nin dikkat çekici bir durumunu vurguladı: “Türkiye'de, bir lirayla üç liralık iş yapanlar var. Bir de üç lirayla bir liralık iş yapamayanlar var. O parti, bu parti meselesi değil” dedi. Başkanın bu ifadesiyle, kamu kaynaklarının verimli kullanımına yönelik önemli bir eleştiri ve aynı zamanda bir çağrı yapmış oldu.
“Türkiye'de, bir lirayla üç liralık iş yapanlar var. Bir de üç lirayla bir liralık iş yapamayanlar var. O parti, bu parti meselesi değil.”
KAMU YARARININ ÖNEMİ: ÇOCUKLARIN GELECEĞİ İÇİN VERİMLİLİK
Kamunun yararının aynı zamanda çocukların geleceği olduğunu vurgulayan Uysal, bu bağlamda siyasi ayrımcılığın önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. Siyasetin, siyasi ayrımın, karın doyurmayacağını ve ayrımcılığın, zıtlaşmanın, haksızlığın Türkiye’de sürüp gittiğini ifade etti.
“Siyaset, siyasi ayrım karın doyurmaz. Kapıkule'den dışarıya çıktığın zaman sana ‘O partili, bu partili’ demezler. ‘Türk geldi’ derler. ‘Türkiyeli geldi’ derler”
VERİMLİ KAYNAK KULLANIMININ ÖRNEKLERİ: MURATPAŞA VE GÖKTEPE BELEDİYELERİ
Göktepe Belediye Başkanı Doğan’ın adeta ‘bir liralık kaynakla, üç liralık hizmet ürettiğini’ belirten Başkan Uysal, kendi belediyelerinin de verimli kaynak kullanımının altını çizdi. Kendi belediyelerinde de 2 bin dönüm ilave park yaptıklarını, bir kök çiçek satın almadıklarını, asfaltı satın almadıklarını, 4 bin çöp konteynerini yer altına aldıklarını ve hiçbirini satın almadıklarını, tamamını kendi kaynakçılarıyla, kendi fabrikalarında ürettiklerini anlattı.
“Burada suyla çalışan bir değirmen gördüm. Üreten kadınlar gördüm. Onların ürünleri Muratpaşa'ya kadar geliyor. Burada buğday eken, nohut eken belediye gördüm. Burada kaynaklar memleket menfaatine verimli kullanılıyor. Biz de Muratpaşa'da 2 bin dönüm ilave park yaptık. Bir kök çiçek satın almadık. Hepsini kendimiz ürettik.”
AYRIMCILIK, ZITLAŞMA VE HAKSIZLIKLARIN SÜRDÜĞÜ BİR TÜRKİYE
Başkan Uysal, Türkiye'de ayrımcılığın, zıtlaşmanın ve haksızlıkların sürdüğünü vurgulayarak, “Öyle olunca buralar çaresiz, yoksul kalıyor. O dengeyi de bizler olabildiğince sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Uysal, bu durumun çözümünün siyasette ayrım yapmamak ve kamu yararı adına daha çok hizmet sunabilmek olduğunu belirtti.
“Burada suyla çalışan bir değirmen gördüm. Üreten kadınlar gördüm. Onların ürünleri Muratpaşa'ya kadar geliyor. Burada buğday eken, nohut eken belediye gördüm. Burada kaynaklar memleket menfaatine verimli kullanılıyor. Biz de Muratpaşa'da 2 bin dönüm ilave park yaptık. Bir kök çiçek satın almadık. Hepsini kendimiz ürettik. 5 yüz kilometrelik cadde ve sokağı yeniledik. Asfaltı satın almadık. Kendimiz ürettik. 4 bin çöp konteynerini yer altına aldık. Hiçbirini satın almadık. Tamamını kendi kaynakçımızla, kendi fabrikamızda ürettik. Bir lirayla üç liralık iş yapanlar var, Türkiye'de. Bir de üç lirayla bir liralık iş yapamayanlar var. O parti, bu parti meselesi değil.”
Yaptıkları tüm bu çalışmalarla belde halkına hizmet etmenin kıt imkanlarla bile mümkün olduğunu kanıtlayan Başkan Uysal, hizmetlerin partizanlık olmadan, memleket menfaatine olması gerektiğini vurguladı.
HER YER GÖKTEPE GİBİ VERİMLİ OLMAK ZORUNDA
Ülkenin bütününde kaynakların verimli, eşit ve adil bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade eden Başkan Uysal, Göktepe gibi imkansızlıklar içinde bile 'Ne yapabilirim' diye çırpınan herkesin Türkiye'nin kalkınmasına ve çocukların geleceğinin aydınlığa kavuşmasına katkı sağladığını dile getirdi.
“Her yer Göktepe gibi imkansızlıklar içinde ‘Ne yapabilirim’ diye çırpınırsa, her yer Muratpaşa'mız gibi her işini kendi gören, verimli, ekmeğini taştan çıkaran bir çizgiyi hayata geçirirse Türkiye'miz kalkınır. Çocuklarımızın geleceği aydınlık olur”
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında sosyal tesisin ayrıca bir anlamı olduğunu dile getiren Başkan Uysal, burada gerçekleştirilecek düğünler, mevlitler ve önemli törenlerle toplumun birlik, beraberlik ve dayanışmasının daha da artacağını ve daha aydınlık, müreffeh günlerin hep beraber inşa edileceğini belirtti.
AĞABEYİM DEDİ, TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ
Göktepe Belediye Başkanı Doğan, Başkan Uysal'a kültür merkezinin inşaatına verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti. “Ağabeyim” diye seslendiği Uysal, bu büyük köyün Antalya'da 10 bin nüfusu olduğunu ve Çukurbağlıların, beraberlik ve dayanışma ruhuyla bu eseri kazandırdığını belirtti.
“Çok göç verdi. O kooperatif bazı sıkıntılarla kapandı. Bu büyük köyün Antalya'da 10 bin nüfusu olduğunu her zaman söyleriz. Çukurbağlılar, burada bize bir şey öğretti. Beraber birlikte yürümeyi, birlikte imece ruhuyla Milli Mücadele ruhuyla bu eseri burayı kazandırmayı öğretti. Burada genci yaşlısı 50 kişi parke döşedik. Meclis üyesi arkadaşlarımla belediye çalışanlarıyla beraber burada duvar yaptık. Bu şahesere Çukurbağlıların da büyük katma değeri var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından Çukurbağ Mahallesi 100. Yıl Atatürk Sosyal Tesisi, edilen dualarla açıldı. Bu tesis, Atatürk'ün 100. yılı anısına yüzlerce kişiye hizmet verecek bir toplum merkezi olarak hizmet verecek. Bu toplum merkezi, Çukurbağ Mahallesi ve tüm Göktepe için yeni bir dönemin başlangıcını simgeliyor.
HERKESİN ÇIKARINA HİZMET
Başkan Uysal'ın konuşması, yerel yönetimlerin kamusal kaynakları ne kadar etkili ve verimli kullanabileceğini, herkesin çıkarına nasıl hizmet edebileceğini vurguladı. Siyasi ayrımların ve ayrımcılığın ötesinde, tüm Türkiye'nin, memleket menfaatine ve çocukların aydınlık geleceğine hizmet etmek için kaynaklarını verimli, eşit ve adil bir şekilde kullanması gerekt iğini ifade etti. Çukurbağ Mahallesi 100. Yıl Atatürk Sosyal Tesisi'nin açılışı, bu hedefin bir simgesi olarak görülüyor.