Muratpaşa ilçesinin tarihi mahalleleri arasında yer alan Elmalı Mahallesi’nde yerleşik yaşam her geçen gün biraz daha azalıyor. Yaklaşık 2 bin nüfusun yerleşik olarak yaşadığı mahallenin önemli bölümünde iş merkezleri hakim. Tarihi Kaleiçi’ne yürüme mesafesinde bulunan mahalle Antalya’nın ilk yerleşim alanları arasında yer alıyor. 

CUMHURİYETİN İLK YILLARINDA KURULDU

Antalya’nın tarihi Kaleiçi’nden sonra Balbey Mahallesi ile aynı dönemde oluşturulan Elmalı Mahallesi geçmişiyle ve yetiştirdiği siyasetçilerle anılıyor. Tarihi olmasına rağmen tarihi dokudan uzaklaşan Elmalı Mahallesi’nde iş merkezleri yoğunluğu dikkat çekiyor. Yerleşik yaşamın oldukça az olduğu mahalle Antalyalıların aynı zaman alışveriş noktası olarak biliniyor. 

GÜNDÜZLERİ NÜFUS YOĞUN

Elmalı Mahallesi’nde gündüzleri iş merkezleri ve AVM’lerde çalışanların sayısı 25 bini buluyor. Alışverişe gelen Antalyalılarla birlikte Elmalı Mahallesi’nde gün içerisinde insan sirkülasyonu 100 bini geçiyor. Yerli ve yabancı turistlerinde gün içerisinde büyük ilgi gösterdiği Elmalı Mahallesi özellikle Hasan Subaşı Caddesi ve Kapalı Yolu ile dikkat çekiyor. 

EN SEÇKİN AVM VE İŞLETMELER BU MAHALLEDE

Antalya’nın alışverişte kalbi olarak nitelendirilen Elmalı Mahallesi’nde çok sayıda iş merkezi ve seçkin AVM’ler yer alıyor. Küçük ve büyük yüzlerce işyerinin yer aldığı mahallede alt yapı ve üst yapı konusunda çok bir sorun yaşanmıyor. Antalya’da gündüzleri en kalabalık bölgeler arasında ilk sıralarda yer alan Elmalı Mahallesi insan akınına uğramaya devam ediyor. 

PANSİYONLAR BÖLGESİ

Muratpaşa ilçesine bağlı Elmalı Mahallesi’nde çok sayıda pansiyon yer alıyor. Antalya’ya günübirlik gelen veya evsiz olan yerli ve yabancı vatandaşların uygun fiyata konakladığı pansiyonların sayısı dikkat çekiyor. Mahallede 20’den fazla pansiyon yer alırken, yıldızlı otel ise 5 tane. Kuyumcular Çarşısının da yer aldığı mahallede tarihi cami ve mescitlerde yer alıyor. 

Muhabir: BÜLENT ÖNER