Antalya'da inşaat proje yapım tabelasının halen konulmadığı devasa inşaat tüm hızıyla devam ediyor. Muratpaşa İlçesi Topçular Mahallesi’nde yaklaşık 1 yıl önce başlatılan devasa inşaatı tanıtan tabelanın bulunmaması kafalarda soru işaretleri yarattı. Sessiz sedasız başlatılan inşaatın imar imar düzenlemesi, Muratpaşa Belediye Meclisi’nde 2023 Temmuz ayında, Büyükşehir Belediye Meclisinde ise 2024 Ağustos ayı toplantılarında oybirliğiyle kabul edilmişti. Bir süre önce başlatılan proje inşaatına ilişkin açıklama tabelasının bulunmadığı inşaatın kim veya kimler tarafından denetlendiği halen merak ediliyor.
PROJE SÜRÜYOR AMA DETAY TABELASI YOK!
Antalya’da Antbirlik’in eski yeri olarak bilinen ve Muratpaşa ilçesine bağlı Topçular Mahallesi’nde yer alan 60 dönüm arazi üzerinde devasa inşaat projesinin proje açıklama tabelası yok. Konut, otel ve AVM olarak projelendirilen Topçular Luviya Karma Kullanım Proje inşaatının 4 yıl süreceği ifade edildi. Karma kullanımlı proje kapsamında, 50 bin metrekare kiralanabilir alana sahip yeni nesil bir alışveriş merkezi, 39’u bahçe dubleksi olmak üzere 653 adet daire, 5 yıldızlı bir otel, otelle bağlantılı 90 adet markalı konut ve 24 adet A sınıfı ofis alanı bulunuyor. 200 mağaza ile hizmet verecek AVM’de ulusal ve uluslararası seçkin markalar, şehre ilk kez gelecek konseptler, yüksek nitelikli eğlence ve gastronomi seçenekleri yer alacak.
SESSİZ SEDASIZ 1 YIL ÖNCE BAŞLADI
Antalya’da yaklaşık 1 yıl önce hafriyat çalışması için kazma vurulan proje alanında inşaat çalışmaları sessiz sedasız başladı. Topçular Luviya Karma Kullanım Projesi adıyla başlatılan inşaat çalışmasının 4 yıl süreceği ifade edildi. İmar planında 12 kat yüksekliğe izin verildi. Belediye meclislerinde oy birliği ile kabul edilen imar düzenlemesinin ardından başlatılan inşaatın çevresinde projeye ilişkin herhangi bir tabelanın olmaması dikkat çekti.