Antalya’da eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala otobüs ücretlerine dev zam geldi. Antalya-Muş arası otobüs seyahatinin ücreti 2 bin 250 lira oldu. Zammın ardından özellikle öğrenciler ulaşım konusunda kara kara düşünmeye başladılar.
ANTALYA OTOGAR'INDA YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR
Antalya’da son dönemde şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarında yaşanan artışlara rağmen Antalya Otogarında 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı öncesi yoğunluk devam ediyor. Otobüs firmaları da, artan maliyetlerin etkisiyle bilet fiyatlarını artırdıklarını savunurken, bunun enflasyon verileriyle de doğrulandığını belirtiyor.
FİYATLARDA Kİ ARTIŞ DİKKAT ÇEKİYOR
Antalya-Muş otobüs bilet fiyatının 2 bin 500 lira olduğu Antalya Otogarı’nda, İstanbul bileti bin 400 lira, Trabzon otobüs bileti ise bin 600 liradan satılıyor. Otobüs bilet fiyatlarının uçak bilet fiyatlarını solladığı Antalya Otogarı’nda ise yoğunluk devam ediyor.
SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRİ KONUSU OLDU
Yaz tatilinin sona ermesi ve eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa süre kala şehirlerarası otobüs bileti fiyatları, uçak biletlerinin fiyatlarına yaklaştı. Sosyal medyada kullanıcılar, otobüs firmalarının fırsatçılık yaparak bilet fiyatlarını artırdığı yönünde eleştirilerde bulundu. Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs firmalarının fiyatlarını 4 aylık dönemler halinde Ulaştırma Bakanlığı'na bildirdiğini, bu süreçte akaryakıt zamlarını öngören firmaların yüksek fiyat onayı aldığını açıkladı. Yıldırım, normal günlerde yüksek fiyatların uygulanmadığını ve biletlerin yüzde 30 indirimle satıldığını, sadece bayram ve tatil günlerinde tavan fiyatların uygulandığını belirtti.
BİLET FİYATLARININ PAHALILIĞINI KABUL ETTİ
Özellikle bayram tatili ve okulların kapanmasının çakışması nedeniyle otobüs bileti fiyatları artış gösterdi. Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, uçak bileti fiyatlarının otobüs biletlerinden daha ucuz olduğunu ifade ederek ve otobüs işletmeciliğinin maliyetlerin yüksekliği nedeniyle zor durumda olduğunu belirtti. Yıldırım, "Otobüs firmaları, 4 aylık periyotlar için bakanlığa fiyat listesi sunar ve onay alır. Akaryakıt zamlarını dikkate alan firmalar temkinli davranarak yüksek fiyat onayı aldı. Normal günlerde yüzde 30 indirim uygulanıyor ancak yoğun dönemlerde yüksek fiyatlar geçerli oluyor. Ayrıca otoban ve köprü geçiş ücretleri, personel maliyetleri ve komisyonlar da fiyatlara yansıyor" dedi.