Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlı tarihi Kaleiçi bölgesinde bulunan Selçuk Mahallesi, nüfus bakımında şehrin en küçük yerleşim alanları arasında yer alıyor. Yaz aylarında her gün 10 binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği tarihi mahalle, Nisan ayına girdiğimiz bugünlerde canlanmaya başladı. Ramazan Bayramı dolayısıyla 9 günlük tatili fırsat bilen yerli turistler Antalya’ya akın etti. Antalya’da en çok ziyaret edilen bölgeler arasında yer alan Kaleiçi’nde yer alan bu yerleşim alanında canlılık başladı. 

BAHAR VE YAZ AYLARINDA CANLILIK

Nüfusun 350 olduğu mahallede yaz aylarında yaşanan yoğunluğun ardından kış aylarında büyük bir sessizlik hakim oluyor.  Son yerel seçimde yeniden muhtarlığa seçilen Selçuk Mahallesi Muhtarı Giray Esel, yaz aylarında yaşanan yoğunluğun Nisan ayıyla birlikte sona erdiğini dile getirdi. Özellikle yaz sezonunda her gün 10 binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Selçuk Mahallesi’nde yerleşik yaşayan çok fazla aile kalmadı. 

İZİN OLMADAN ÇİVİ BİLE ÇAKAMAZSINIZ!

Mahallede yer alan işletmelerin bir bölümü mahalle nüfusuna kayıtlı. Tarihi surlara bitişik olan mahallede alt ve üst yapı sorunları ancak ve ancak Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan alınan izinlerle gideriliyor. Bunun dışında gelişi güzel alt ve üst yapılarda yaşanan sorunlar karşısında yerel yönetimler ve mahalle muhtarlığı adım atamıyor.

Muhabir: BÜLENT ÖNER