Kepez Belediyesi, 9-10 Nisan tarihlerinde iş arayanlar ve staj yapmak isteyenleri, 'Kariyer ve İstihdam Günleri' kapsamında 60’tan fazla firmayla bir araya getiriyor. Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde iki gün sürecek olan Kariyer ve İstihdam Günleri’nde, seminerler, atölye çalışmaları ve canlı performanslar ile katılımcılara farklı kariyer fırsatları ve ilham verici deneyimler sunulacak.
İŞ ARAYAN VE STAJ YAPMAK İSTEYENLER BU ETKİNLİĞE DİKKAT
Antalya, Kepez’in Kariyer ve İstihdam Günleri’nde buluşuyor. Kepez Belediyesi, 'Kariyer ve İstihdam Günleri' kapsamında iş arayan ve staj yapmak isteyenleri 9-10 Nisan tarihlerinde Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde sektör liderleriyle bir araya getirecek. Seminerler, atölye çalışmaları ve canlı performanslar ile katılımcılara farklı kariyer fırsatların sunulacağı Kariyer ve İstihdam Günleri, saat 10.00‘da Mimar Sinan Akademi Dans Topluluğu'nun canlı performansıyla başlayacak. Ardından, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün katılacağı açılış seromonisi ile devam edecek. İlk günün en dikkat çekici konuşmalarından biri, Antalya Bilim Üniversitesi Öğretim Üyesi ve bilim insanı Murat Kaplan’ın “Mülakat ve Profesyonel Ortamlarda Altyazılarıyla İnsanı Okumak” başlıklı semineri olacak. Ayrıca, dijital içerik üreticisi Ozan Sihay, yapay zekanın video ve grafik alanındaki kullanımını anlatacak. Aynı gün Ela Excellence Resort Otel İnsan Kaynakları Genel Koordinatörü Özgür Keskin, katılımcılara "Bizim Hikayemizde Sen Varsın" başlıklı bir seminer gerçekleştirecek.
ATÖLYELER DÜZENLENECEK
Kariyer ve İstihdam Günleri’nde iki gün boyunca farklı atölyeler düzenlenecek. Antalya Bilim Merkezi eğitmenleri tarafından “Yapay Zeka Araçlarıyla CV Oluşturma” ve “Dijital Sanat ve 3D Modelleme” gibi atölyeler katılımcılarla buluşacak. Ayrıca, Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi Psikoloğu Kübra Kırman, “İş Hayatında ve İş Bulma Sürecinde Stres Yönetimi” üzerine bilgiler aktaracak.
SOSYAL MEDYA VE DİJİTAL PAZARLAMANIN GÜCÜ ANLATILACAK
İş arayanlara ve staj yapmak isteyenlere iş kapılarının aralanacağı Kariyer ve İstihdam Günleri’nin ikinci günü; Mimar Sinan Akademi Orkestrası'nın performansıyla başlayacak. Sosyal Medya ve Dijital pazarlama uzmanı Gülin Ofluoğlu, katılımcılara sosyal medya ve dijital pazarlamanın gücünü anlatacak. Design Thinking Turkey & Piksel Akademi Kurucusu, Tasarımcı, Eğitmen Emrah Kozan da “ Geleceğini Tasarla” konulu bir konuşma yapacak. Kepez Kent Tiyatrosu Koordinatörü Gökhan Avkıran ve Mimar Sinan Akademi Müzik Koordinatörü Engin Beslek, “Sanatın İçinde Kariyer Planlaması” başlıklı bir seminer düzenleyecek.
ATÖLYELER
Etkinliğin ikinci günü de çeşitli atölyelerle dolu olacak. Katılımcılar, Antalya Bilim Merkezi eğitmenleri tarafından sunulan "Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Deneyimi" atölyesinde teknolojiyle tanışacak. Ayrıca, Kepez Belediyesi iş güvenliği uzmanı Yavuz Ekiz ve Kepez Belediyesi Avukatı Vural Murathan Köpür, iş güvenliği ve iş kanunları hakkında bilgilendirme yapacak. Her iki gün boyunca katılımcılar, stant alanlarında yer alan “Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Deneyimi” ve “Terzilik Atölyesi” gibi etkinlikleri ziyaret edebilecek. Ayrıca, dış alanda düzenlenen müzik etkinlikleriyle, Mimar Sinan Akademi Orkestrası ve Dans Topluluğu’nun performansları izlenebilecek. Gökyüzü gözlem etkinliği düzenlenecek. Kepez Belediyesi Kariyer ve İstihdam Günleri, gençlere sadece kariyer fırsatları sunmakla kalmayacak, aynı zamanda onları iş dünyasına hazırlayacak ve ilham verecek bir etkinlik olarak büyük bir ilgiyle bekleniyor.
KEPEZ BELEDİYESİ KARİYER VE İSTİHDAM GÜNLERİ / ETKİNLİK PROGRAMI
1. GÜN / 9 NİSAN 2025 / ÇARŞAMBA
10.00 - 10.20 / KEPEZ SALON
CANLI PERFORMANS: MİMAR SİNAN AKADEMİ DANS TOPLULUĞU
10.20 - 10.30 / KEPEZ SALON
HOŞ GELDİNİZ
KARİYER GÜNÜ AÇILIŞ SEREMONİ
10.40 - 11.00 / KEPEZ SALON
AÇILIŞ KONUŞMASI
MESUT KOCAGÖZ
KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI
11.30 - 12.30 / DÜDEN SALON
KONUŞMACI : MURAT KAPLAN / ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ, YAZAR, BİLİM İNSANI
KONU: MÜLAKAT VE PROFESYONEL ORTAMLARDA ALTYAZILARIYLA İNSANI OKUMAK
12.30 - 13.00
ARA
14.00 - 15.00 / DÜDEN SALON
KONUŞMACI : OZAN SİHAY / YÖNETMEN / DİJİTAL İÇERİK ÜRETİCİSİ
KONU: YAPAY ZEKA’NIN VİDEO VE GRAFİK ALANINDAKİ KULLANIMI
16.00 - 17.00 / DÜDEN SALON
KONUŞMACI : ÖZGÜR KESKİN / ELA EXCELLENCE RESORT OTEL İNSAN KAYNAKLARI GENEL KOORDİNATÖRÜ VE EĞİTİMCİSİ
KONU : “BİZİM HİKAYEMİZDE SEN VARSIN”
2. GÜN / 10 NİSAN 2025 / PERŞEMBE
10.30 - 10.50
CANLI PERFORMANS: MİMAR SİNAN AKADEMİ ORKESTRASI
11.00 - 12.00
KONUŞMACI : GÜLİN OFLUOĞLU / SOSYAL MEDYA VE DİJİTAL PAZARLAMA UZMANI
KONU: SOSYAL MEDYA VE DİJİTAL PAZARLAMA
12.00 - 12.30
ARA
14.00 - 15.00
KONUŞMACI : EMRAH KOZAN / DESIGN THINKING TURKEY & PİKSEL AKADEMİ KURUCUSU, TASARIMCI, EĞİTMEN
KONU: GELECEĞİ TASARLA
16.00 - 17.00
KONUŞMACI : GÖKHAN AVKIRAN / KEPEZ KENT TİYATROSU KOORDİNATÖRÜ
ENGİN BESLEK / MİMAR SİNAN AKADEMİ MÜZİK KOORDİNATÖRÜ
KONU : SANATIN İÇİNDE KARİYER PLANLAMASI
ATÖLYE PROGRAMI
1.GÜN / 9 NİSAN 2025 / ÇARŞAMBA
13.15 - 13.50 (ATÖLYE FUAYE ALANI)
ATÖLYE
ÖĞRENMEYİ ÖĞRENME VE YENİ YETKİNLİKLER
YAPAY ZEKA ARAÇLARIYLA CV OLUŞTURMA
ANTALYA BİLİM MERKEZİ EĞİTMENLERİ VE
ALİ AKSÜNGER
KEPEZ BELEDİYESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRÜ
15.10 - 15.50 (ATÖLYE FUAYE ALANI)
2. ATÖLYE
YAPAY ZEKA VE ROBOTİK ATÖLYESİ
DİJİTAL SANAT VE 3D MODELLEME
ANTALYA BİLİM MERKEZİ EĞİTMENLERİ
17.10 - 18.00 (ATÖLYE FUAYE ALANI)
3. ATÖLYE
İŞ HAYATINDA VE İŞ BULMA SÜRECİNDE STRES YÖNETİMİ
KEPEZ BELEDİYESİ SAĞLIK MERKEZİ PSİKOLOG KÜBRA KIRMAN
ATÖLYE PROGRAMI / 2.GÜN / 10 NİSAN 2025 / PERŞEMBE
12.30 - 13.10 (ATÖLYE FUAYE ALANI)
1. ATÖLYE
SANAL VE ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK DENEYİMİ
ANTALYA BİLİM MERKEZİ EĞİTMENLERİ
13.20 - 13.50 (ATÖLYE FUAYE ALANI)
2. ATÖLYE
İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞ KANUNLARI
KEPEZ BELEDİYESİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI YAVUZ EKİZ
6331 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
KEPEZ BELEDİYESİ AVUKAT VURAL MURATHAN KÖPÜR
İŞ HUKUKUNUN TEMEL İLKELERİ VE İŞ SÖZLEŞMESİNİN UNSURLARI
15.10 - 15.50 (ATÖLYE FUAYE ALANI)
3. ATÖLYE
UZAY VE HAVACILIK MÜHENDİSLİĞİ
BİYO - TEKNOLOJİ VE GENETİK MÜHENDİSLİĞİ
ANTALYA BİLİM MERKEZİ EĞİTMENLERİ
STANT ALANI ETKİNLİKLERİ (SÜREKLİ İZLEYİCİLİ)
SANAL VE ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK DENEYİMİ (BİLİM MERKEZİ)
TERZİLİK ATÖLYESİ VE TANITIMI (TEKSTİL ATÖLYESİ)
DIŞ ALAN BAHÇE MÜZİK ETKİNLİKLERİ
12.30. 13.30
MİMAR SİNAN AKADEMİ ORKESTRASI
MİMAR SİNAN AKADEMİ DANS TOPLULUĞU
GÖKYÜZÜ GÖZLEM ETKİNLİĞİ - BİLİM MERKEZİ ASTRONOMLARI