Dönemin AK Parti Antalya İl Başkanı olan İbrahim Ethem Taş, Atatürk Devlet Hastanesi'nin yıkılıp yerine 300 yataklı otel konforunda tek kişilik odalı bir hastaneyi 2022 yılı sonunda Antalyalıların hizmetine kazandıracaklarını söylemişti. AK Partili yetkililerin üst üste dillendirdiği Atatürk Hastanesi halen yıkılmadı ve yıkılması durumunda arazinin nasıl değerlendirileceği merak konusu oldu.

PROJE NEDEN HAYATA GEÇİRİLEMEDİ?

Antalya’nın sağlık alanında yükünü önemli ölçüde alan Atatürk Devlet Hastanesi’yle ilgili ortaya konan proje henüz hayata geçirilemedi. Her gün on binlerce hastaya hizmet veren Atatürk Devlet Hastanesi arazisiyle oldukça önemli bir konumda yer alıyor. Uzun yıllar arazisiyle ilgili tartışmaların yaşandığı Atatürk Devlet Hastanesi’nin ne zaman yıkılacağı konusunda henüz net bir cevap yok. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün 2024 Yatırım Programı'nda Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nin olmaması ise kafalarda soru işareti yaratıyor.

CHP MİLLETVEKİLİ GÜNDEMDE TUTMAYA ÇALIŞTI AMA…

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Cavit Arı, tartışmaların yaşandığı süreçte Atatürk Devlet Hastanesi’nin yıkılması durumunda yerine ne yapılacağını düzenlediği basın açıklamasında yetkililere sormuştu. Arı açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

“Antalya Atatürk Devlet Hastanesi 1968 yılında açılan Antalya SSK Hastanesi ve o günden bu yana Antalya halkına hizmet veren bir hastane. Bu hastane ile ilgili ve hastanenin yeriyle ilgili iddialar son günlerde gündeme gelmiş durumda. Öncelikle Kepez de yapılmakta olan Şehir hastanesi tamamlandıktan sonra bu hastanenin şehir hastanesine taşınacağı ile ilgili açıklamalar oldu. Ancak esas sorun hastanenin yeriyle ilgili. Hastane şehir hastanesine taşındıktan sonra bu yer ne olacak?”

BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI!

Dönemin AK Parti İl Başkanı ve 28. Dönem Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Ethem Taş'ın, 2020 yılında hastanenin yıkılıp otel konforunda yenisinin yapılacağını açıklamasının üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine karşın Atatürk Devlet Hastanesi binasına bir çivi bile çakılmadı. 56 yıldır hizmet veren hastane binasının depreme dayanıklı olup olmadığı da yeniden gündeme geldi. Özellikle Hatay'da hastane binasının çökmesi sonrası gözler 1999 öncesi binalara çevrilmişti. 1968 yılında hizmete açılan Atatürk Devlet Hastanesi binasının ise riskli yapı olması hem vatandaşları hem de hastanede görev yapan sağlık çalışanlarını tedirgin etmeye başladı. Her gün binlerce hastanın muayene olduğu Atatürk Devlet Hastanesi binası için gerekli adımların atılması bekleniyor.  
 

Muhabir: BÜLENT ÖNER