Her yıl park alanlarında güreş etkinliğinin düzenlendiği Varsak'ta, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı er meydanı gibi bir tesisin hayali gerçek oluyor. 627 koltuklu kapalı tribün, portatif tribünlerle 1500 kişilik kapasiteye ulaşacak. Tribünlerin altında hakem ve soyunma odalarıyla, tuvaletler de bulunacak.
TESİSİN ÖZELLİKLERİ
Tesisin genişliği 70 metre, uzunluğu 80 metre olan çim sahasının büyüklüğü ise 2 bin m2 olacak. Yüklenici firma, güreş sahasının betonarme ve karkas imalatlarını büyük oranda tamamladı. İnşaatın devam eden kısımları ise betonarme kısımlarının ince işleri ve çim sahanın yapımı. Varsak Güreş Sahası, güreş etkinliklerinin yanı sıra, pehlivanlara antrenman alanı olarak da hizmet verecek.
PEHLİVANLAR DİYARI ANTALYA'YA YAKIŞAN TESİS
Başkan Hakan Tütüncü, Varsak Güreş Sahası'nın yapımını bu yıl içerisinde tamamlayacaklarını ifade etti. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'ne en çok başpehlivan gönderen kentlerden biri olan Antalya'nın, yağlı güreş ününe yakışan bir tesis kazanacağının altını çizdi. Bu tesisin 18 milyon TL'lik bir yatırım olduğunu belirten Tütüncü, geleceğin başpehlivan adaylarını yetiştireceklerini vurguladı.
"GELECEĞİN BAŞPEHLİVANLARINI YETİŞTİRECEĞİZ”
Bölgede yağlı güreşe yoğun bir ilginin olduğunu ve geleneksel hale gelen etkinliklerin artık parklarda değil, Kırkpınar gibi bir er meydanında düzenleneceğini ifade eden Başkan Tütüncü, Varsak Güreş Sahası'nın, geleceğin başpehlivanlarını yetiştireceği bir merkez olacağına olan inancını dile getirdi.
Kepez'in bu tarihi adımı, sadece Antalya'ya değil, Türk sporuna ve geleneksel kültüre de önemli bir katkı sağlayacak. Pehlivanların er meydanına çıkacağı bu tesis, gerek ulusal gerekse uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaparak, Antalya'nın güreşteki ününü daha da perçinleyecek.
Varsak Güreş Sahası, sporun yanı sıra genç yeteneklerin keşfedilip, geliştirilmesine de zemin oluşturacak. Bu eşsiz tesis, güreşin sadece bir spor dalı olmadığını, aynı zamanda bir yaşam biçimi ve kültürel miras olduğunu hatırlatacak.