Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, oluşturulan müzesinin kısa sürede büyük ilgi gördüğüne dikkat çekerek;

“Dünyanın her yanında oynanan oyuncaklardan örnekler çokça varsa da, ağırlığı geleneksel geçmişimizden gelen yerel oyuncaklar oluşturmaktadır” diye konuştu.

HER YAŞTAN ÇOCUĞA HİTAP EDİYOR

“Burada her yaştan çocuklar için masum bir tebessüm dünyası yarattık. Nihayetinde herkes biraz çocuktur: Çocukluk yaşta değil baştadır” şeklinde konuşan Tütüncü; “İnsan odaklı bir belediye olarak turistik ya da tecimsel bir kaygı olmadan toplumsal gelişim misyonuna kurumsal araç hazırlamak temel amacımız olmuştur. Anadolu Oyuncak Müzesi de bu temel amacın en güzel göstergelerinden biridir. Müzemiz hem koleksiyonları hem de etkinlik programları açısından her geçen gün zenginleşerek büyüyecek, çocukların kalpleri artık burada atacaktır” dedi.

 

ANTALYA GÜZEL BİR MÜZE KAZANDI

Antalya’nın dünyadaki benzerlerinden çok daha değerli bize müze kazandığını anlatan Kepez Belediye Başkanı Tütüncü açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Antalya dünyadaki benzerlerinden çok farklı bir oyuncak müzesi kazanmıştır. Anadolu’nun derin geçmişindeki farklı kültürlerden gelen oyuncaklar yanında geleneksel geçmişimize ait yerel oyuncaklar müzemizi özgün kılmaktadır. Dünyadaki benzerlerinde bulunmayan bu özgünlük aynı zamanda mimari, iç mimari ve teşhir tanzim konusunda da kendini göstermektedir. Özenle hazırlanmış müze bahçesi, atölyeleri ve çevre düzenlemesi de dışarıdaki müze gibi kurgulanmıştır.”

 

PEKİ, MÜZEDE NELER YER ALIYOR?

Tütüncü müzede yer alan alanlara ilişkin olarak ise şu açıklamalarda bulundu:

“15 salonda 15 ayrı tema ve 15 farklı düzenleme söz konusudur. Giriş/Anılar Odası, Ofis, Pinokyo-Ahşap Oyuncaklar, Masalcı Nine, Temel Reis/Deniz Odası, Sarı Avlu – Pepe, Garaj/Metal Oda/Arabalar, İstasyon/Tren Odası, Erken Cumhuriyet Sınıfı, Yap Boz - Peluş Odası, Geleneksel Esnaf Sokağı, Anadolu Geleneksel Oyuncakları, Kaleiçi Sokağı (bizim bakkal, kaleiçi oyuncakçısı), Anadolu Oyuncak Tarihi gibi temalı salonlar dışında atölye gibi mekânlar da müze salonları anlayışında düzenlenmiştir. Her salonda apayrı bir tema ve apayrı bir atmosfer söz konusudur. Sanki bir müze değil de, 15 butik müze bir müze içerisinde kurulmuş gibidir.”
 

Kaynak: HABER MERKEZİ