Çalışma yaşamında ucuz iş gücü olarak görülen kadınlar, emek noktasında var olma çabası içerisinde. Ayrıca çok sayıda kadın, ev ekonomisini düşünerek geri dönüşüm işinde bile yer alabiliyor. Antalya’da yoksulluktan etkilenen en duyarlı gruplar ise, kadın ve çocuklar. Sabahın erken saatlerinden itibaren evlerinde çıkan binlerce kişi gün boyu yorucu ve sağlıksız bir işe başlıyor. Çöpten geri dönüşüm ürünlerini toplayan özellikle kadın ve çocuklar yoksulluğun en acı fotoğrafını ortaya koyuyor.

 

EN DÜŞÜK KİRA 8 BİN!

Antalya’da yoksulluktan etkilenen en duyarlı gruplar ise, kadın ve çocuklar. Sabahın erken saatlerinden itibaren evlerinde çıkan binlerce kişi gün boyu yorucu ve sağlıksız bir işe başlıyor. Çöpten geri dönüşüm ürünlerini toplayan özellikle kadın ve çocuklar yoksulluğun en acı fotoğrafını ortaya koyuyor. Antalya’da merkezi yerleşim alanlarının dışında kalan bölgelerde en düşük kira bedeli 8 bin lira. Üst üste gelen ve gelmeye devam eden zamlar karşısında toplumun önemli bölümü çaresiz. Şehirde iş bulamadığı için geri dönüşüm işine başlayan yüzlerce kadın yaşamını sürdürme mücadelesi veriyor. Kamu çalışanlarının bile yaşam şartları ve kira bedellerinin yüksek olduğu için yaşamak istemediği Antalya’da çöp konteynırlarından geri dönüşüm ürünü toplayan kadın ve çocuklar yürek burkuyor.

GÜNLÜK KAZANÇLARI 150 İLE 300 LİRA ARASINDA

Antalya’da göçmen kadınlar başta olmak üzere onlarca kadın sabahın erken saatlerinden itibaren kundakta ki çocuklarıyla birlikte çalışma yaşamına atılıyorlar. Çöp konteynırlarından topladıkları geri dönüşüm ürünlerini satarak ev ekonomilerine katkı sağlamaya çalışan kadınlar çocuklarıyla birlikte sağlıksız şartlarda günlerini geçiriyorlar. Kent genelinde görmeye alıştığımız bu tür görüntülerin sayısı her geçen gün artarken konuyla ilgili çalışma yürüten çok sayıda kurum ise bu görüntünün önlenmesine yönelik adımları atmaya devam ediyorlar. Kadınların gün boyu çalışmalarının karşılığı ise 150 ile 300 lira arasında değişiyor.

Muhabir: BÜLENT ÖNER