Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara- İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi'nde devam eden çalışmaları Afyonkarahisar'da yerinde inceledi. Bakan Uraloğlu'nun verdiği bilgilere göre, 508 kilometre uzunluğundaki projenin altyapı işlerinde yüzde 58 oranında genel fiziki ilerleme kaydedildi.

TÜRKİYE'NİN ULAŞIM VİZYONU

Projede incelemeler sonrası yapılan basın açıklamasında Uraloğlu, Türkiye'nin ulaşım altyapısını güçlendirecek olan bu projeyi, Asya, Avrupa ve Orta Doğu'yu birbirine bağlayacak 'Bir Kuşak Bir Yol' projesi için de önemli bir fırsat olarak gördüklerini ifade etti.

Uraloğlu, "Bu çerçevede Asya, Avrupa ve Orta Doğu'yu birbirine bağlayacak 'Bir Kuşak Bir Yol' projesini ülkemiz açısından çok önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz."

 

TAŞIMACILIKTA REKOR RAKAMLAR

Bakan Uraloğlu, demir yollarında yük ve yolcu taşımacılık oranlarının artmasını, kara yollarının üzerindeki yükün azalmasını planladıklarını belirtti. 2028 yılında projeyi hizmete açmayı hedeflediklerini ve bu sayede yıllık yaklaşık 1,1 milyar TL tasarruf sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

BOYUTLAR VE ÖLÇEKLER

Projenin 508 kilometre uzunluğu olan kesiminin dizayn hızı 250 kilometre olacak. 49 adet tünel ve 67 adet viyadük ile yüksek standartlara sahip olacak olan bu hattın 2028 yılında tamamlanması planlanıyor.

 

YOLCULAR İÇİN YENİ FIRSATLAR

Ankara- İzmir arası 14 saat olan seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecek. Yüksek Hızlı Tren hizmeti 7 milyondan fazla insanımıza doğrudan ulaşacak ve Kütahya gibi çevre illerle olan etkileşimi de dikkate alındığında YHT hizmetinden faydalanan nüfus daha da artacak.

BOĞAZİÇİ'NDEN EGE'YE MODERN SEYAHAT

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın sadece yolcu taşımacılığı değil, aynı zamanda bölgenin ticaret hacmini de geliştireceğini dile getiren Bakan Uraloğlu, bu projenin Türkiye'nin sosyal ve ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Kaynak: AA