Müslüman alemi için en önemli ay olan Ramazan ayına 1 aydan kısa bir süre kaldı. 1 Mart 2025 Cumartesi günü başlayacak olan Ramazan ayında milyonlarca Müslüman oruç tutacak. Alanya Belediyesi de Ramazan ayı için hazırlıklara başladı.

BİNER KİŞİLİK ÇADIRLAR KURULACAK 

Antalya Alanya Belediyesi Osman Tarık Özçelik mecliste yaptığı konuşmada ilçenin mahallerine biner kişilik iftar çadırları kuracaklarını söyledi. Özçelik, “Belediyemiz, mübarek Ramazan ayına yönelik çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bu yıl Ramazan ayında Konaklı merkezde ve Mahmutlar bölgesinde yaklaşık biner kişilik iftar sofraları kuracağız. Alanya Belediyesi olarak her gece en az 3 bin kişiye iftar hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Vatandaşlar kendi adına babasının adına ya da kimi isterse onun adına 1 günlük iftar maliyetini karşıladığında iftarın ardından o ve ailesine dua edilecek” dedi. 

Alanya'da Iftar Cadırı

YARDIM KARTI VERİLECEK 

Ramazan ayında yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara koli vermek yerine "yardım kartı" vermeye karar verdiklerini belirten Özçelik, “Ayrıca, şehir içinde yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımız için paket yerine yardım kartı vermeyi uygun gördük. Şehir merkezinde farklı marketlere ulaşım imkanı olan vatandaşlarımıza koli yerine bu yardım kartlarını dağıtacağız. Merkeze uzak bölgelerde ise koli dağıtımı yapmaya devam edeceğiz. Koli yardımına katkıda bulunmak isteyen Alanyalılar, koli bedelini ödediklerinde, koli üzerine bağış yapan kişinin adını ve telefon numarasını yazacağız. Ancak, isminin yazılmasını istemeyenlerin adını koli üzerine eklemeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Osman Tarık Özçelik-2

Muhabir: TAHSİN CAN ÖNALP