Amerika’nın önde gelen Jean markası Levi’s’in 1990 yılında Türkiye’de üretilmeye başlandığı fabrika, içerisindeki makinelerle birlikte Çorlu İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı. Levi's, yaklaşık 20 yıl boyunca Türkiye'de denim üretimi yaptıktan sonra Çorlu'daki fabrikasını 2014'te kapatma kararı almıştı. Bu karar, fabrikanın 677 çalışanının işsiz kalmasına neden olmuştu. Kapatılan fabrika, 10 yıl sonra Çorlu İcra Dairesi tarafından satışa çıkarılacak. 37 bin metrekarelik bir alanda yer alan fabrika, çeşitli makineler ve üretim ekipmanlarını içerisinde barındırıyor.
DEĞERİ: 398 MİLYON 145 BİN TL
Patronlar Kulisi’nden Ercan Öztürk’ün haberine göre, fabrikanın toplam değeri, bilirkişi raporlarına göre 398 milyon 145 bin TL olarak belirlendi. Bu değerin 238 milyon TL’si arsa değerine, 114 milyon TL’si yapılara, 44 milyon TL’si ise makineler ve ekipmanlara ayrıldı. Kumaş serme, otomatik pastal atma, dikiş, kot yıkama, lazerle renk açma, kalite kontrol, ütüleme ve paketleme gibi üretim süreçlerinde kullanılan makineler de satışa sunulacak.
ELDE EDİLEN GELİRLE BORÇLAR KAPANACAK
Fabrikanın taşınmazları, makineleri ve diğer ekipmanları, 28 Ocak 2025 tarihinde açık artırma yoluyla satılacak. Elde edilecek gelir, şirketin borçlarının ödenmesinde kullanılacak.
SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?
Dinapa Dinamik Tekstil ve bağlı şirketleri, 4 Haziran 2024 tarihinde Tekirdağ Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından bir yıllık kesin mühlet kararı ile hacizlerden korunmaya alınmıştı. Ancak bu süreçte, Halkbank tarafından şirketin alacakları nedeniyle icra takibi başlatılmıştı.