Yaşanabilecek bir kaza sonucunda karşı tarafın aracına, üçüncü şahısların malına ya da bedeni zararlarına karşı olan yükümlülüğü poliçenin kapsamındaki teminat ve limitlere göre kişilerin adına ödeyen Trafik Sigortası’nda limitler değişti. 2024 yılı itibariyle trafik sigortası fiyatlarında önemli bir güncelleme yapıldı.

Yeni dönemde zorunlu trafik sigortası ücretlerinde yaşanan güncellemeler, araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyükşehirlerdeki en düşük trafik sigortası ücretleri, sürücülerin merak ettiği başlıca konular arasında yer alıyor.  

Her araç sahibinin merak ettiği bu konuda Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından yayımlanan yeni tarifelerle, Türkiye’nin 81 ilindeki güncel trafik sigortası ücretleri belirlendi.

2024 TRAFİK SİGORTASI FİYATLARI

Yeni trafik sigortası tutarları en düşük miktar olarak İstanbul’da 3 bin 706 lira olurken, Ankara’da 3 bin 601 lira, İzmir’de 3 bin 496 lira, Antalya’da ise 3 bin 426 lira olarak belirlendi. En yüksek trafik sigortası tutarları ise İstanbul’da 22 bin 236 lira olurken, Ankara’da 21 bin 607 lira, İzmir’de 20 bin 978 lira, Antalya’da 20 bin 558 lira olarak açıklandı.

Müzeye çevirdiği binanın altında binlerce yıllık hamam mağarası çıktı! Müzeye çevirdiği binanın altında binlerce yıllık hamam mağarası çıktı!

İşte 81 ildeki güncel trafik sigortası fiyatları!

SİGORTASIZ ARAÇ KULLANMA DURUMU

Araçların trafik sigortalarının bulunmaması durumunda trafiğe çıkmaları kanunen yasak. Denetimlerde sigortasız olduğu tespit edilenlere ise ceza kesiliyor. Ceza alan kişi, cezayı 15 gün içinde peşin ödemesi durumunda ceza tutarında yüzde 25 indirim uygulanıyor.