Düden Şelalesi, turistik ve tarihi cazibesi ile ilgi odağı olan Antalya’nın nefes kesen doğal oluşuma sahip bir şelale dizisidir. Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan Düden Şelalesi hem müthiş bir doğal atmosfer ve temiz oksijen sunar hem de birbirinden harika fotoğraflara olanak sağlar!

Toplu taşıma ve özel araçlarla kolaylıkla ulaşılabilen Düden Şelalesi çeşitli doğa aktiviteleri, aile ve arkadaşlara vakit geçirmek gibi tüm etkinlikler için uygun bir yer. Bu sebeple de Düden Şelalesi giriş ücreti 2024 yılında ne kadar diye oldukça merak ediliyor.

Duden Selalesi 2

Düden Şelalesi Giriş Ücreti 2024!

Böylesi bir doğal güzelliğe yakından tanık olmak isteyenler Düden Şelalesi ücreti ne kadar diye merak ediyor. Antalya’da şelaleleri ziyaret edecek olanlar için ücretli-ücretsiz iki farklı seçenek bulunuyor.

Düden Şelalesi’nin denize döküldüğü kısım Muratpaşa ilçesinde yer almaktadır. Buraya gitmek isteyenlerin herhangi bir ücret ödemesine gerek bulunmuyor.

Antalya’nın Kepez ilçesinde yer alan Yukarı Düden Şelalesi ise daha kapsamlı bir gezi vadediyor. Bu sebeple de öğrenci, yetişkin ve yabancı ziyaretçiler için farklı fiyat tarifesi uygulanıyor.

Aksu'da Başkan Yıldırım işçilerle omuz omuza Aksu'da Başkan Yıldırım işçilerle omuz omuza

Düden Şelalesi giriş ücreti 2024 yılında aşağıdaki gibidir:

Ziyaretçi

Ücret

Öğrenci

7,5 TL

Yetişkin

15 TL

Yabancı Turist

50 TL

Engelli

Ücretsiz

Düden Şelalesi için Müzekart geçerli değildir. Giriş ücretlerinin yanı sıra; özel araçların park edildiği otopark için de ayrı bir ücret ödenmesi söz konusudur.

Yukarı Düden Şelalesi’nde Yapılacaklar

Oksijenin bol olduğu bir konum olan Yukarı Düden Şelalesi giriş ücreti 2024 yılında nasıl yanıtladık. Şimdi de ziyarete gidenlerin neler yapabileceğini anlatalım…

Yukarı Düden’e vardığınızda Aşağı Düden’den daha küçük bir şelale ile karşılaşabilirsiniz. Etkileyici manzarası ve yemyeşil bitki örtüsüyle çevrili bu konum, size oldukça sakin ve huzurlu bir atmosfer sunuyor.

Bu muhteşem manzaraya farklı noktalardan tanık olabileceğiniz seyir alanları bulunuyor. Ayrıca yürüyüş parkurları doğada vakit geçirmek için harika bir fırsat sunuyor. Piknik alanlarında sevdiklerinizle güzel zaman geçirip yaban hayatını gözlemleyebileceğiniz Düden Parkı da yer alıyor.

Aşağı Düden Şelalesi

Aşağı Düden Şelalesi, şelalenin Akdeniz’e 40 metre yükseklikten döküldüğü konumdur. Seyir noktalarından bu dramatik dökülmeyi izleyebilir; manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

‘’Karpuzkaldıran’’ ismiyle de bilinen Aşağı Düden’de aynı zamanda mağaralar da yer almaktadır.

Düden Şelalesi giriş ücreti 2024 yılında da ziyaret ettiğiniz şelaleye göre değişmektedir.

Düden Şelalesi’ne Giriliyor Mu?

Düden Şelalesi tüm atmosferi ile oldukça cezbedici olsa da burada yüzmek ve suya girmek hem yasak hem tehlikelidir.

Duden Selalesi 3

Düden Şelalesi Ziyaret Saatleri

Yukarı ve aşağı Düden Şelalelerinin ücret farklılığı gibi ziyaret saatleri de birbirinden farklıdır. Yukarı Düden, tesis ve park kavramına biraz daha yakın olduğu için yaz-kış değişen ziyaret saatlerine sahiptir.

Aşağı Düden Şelalesi mevsim ve saat fark etmeksizin istenilen zaman giriş ücreti ödemeden ziyaret edilebilmektedir.

Yukarı Düden Şelalesi ziyaret saatleri şu şekildedir:

  • Yaz Dönemi Ziyaret Saatleri: 08:00 – 19:00 (1 Nisan – 31 Ekim)
  • Kış Dönemi Ziyaret Saatleri: 08:00 – 18:00 (31 Ekim – 1 Nisan)

Düden Şelalesi giriş ücreti doğrultusunda siz de yaz ve kış aylarında ziyaret edebilirsiniz.

İlgili İçerik: Cennet Cehennem Mağaraları Giriş Ücreti 2024! Müzekart Geçerli Mi? Cennet Cehennem Nerede? Hikayesi Nedir?

Antalya Düden Şelalesi Kaçta Kapanıyor? Düden Şelalesi Akşam Açık Mı?

Yukarıda Düden Şelalesi ziyaret saatlerinden bahsettik. Bu doğrultuda Aşağı Düden Şelalesi’nin mevsim ve gün fark etmeksizin 7/24 açık olduğunu söylemek mümkündür.

Yukarı Düden Şelalesi ise yaz döneminde akşam 19:00, kış döneminde ise akşam 18:00 itibariyle ziyarete kapanmaktadır.

Duden Selalesi 6

Düden Şelalesi Nerede? Nasıl Gidilir?

Antalya’da bulunan Düden Şelalesi, yukarı ve aşağı olarak ikiye ayrılmaktadır. Denize dökülen kısmı her daim ziyarete açık olmasıyla bilinmekte ve Muratpaşa ilçesinde yer almaktadır.

Çağlayan, Lara Caddesi üzerinde yer alan Aşağı Düden, Düden Parkı içerisinde bulunmaktadır.

Yukarı Düden Şelalesi’ne gitmek isteyenler ise Antalya’nın merkez ilçesinden kalkan toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlayabilirler. Özel araç tercih edenler de Varsak Yolu’nu seyrederek Düden Şelalesi tabelalarını izleyebilirler. Merkez ilçe ile Düden Şelalesi arasında yaklaşık 10 kilometre kadar bir mesafe bulunmaktadır.

Düden Şelalesi giriş ücreti tarifesini öğrenenler, toplu taşıma ile nasıl ulaşabileceklerini de merak ediyor.

İşte, Yukarı Düden’e giden bazı toplu taşıma araç numaraları aşağıdaki gibidir:

  • VF66
  • MZ78
  • MK80
  • MK80A
  • CV17

Duden Selalesi 4

Düden Şelalesi Hikayesi

Antalya’nın en popüler turistik destinasyonlarından biri olan Düden Şelalesi’nin Antik çağlarda ‘’Katarrhaktes’’ olarak anıldığı söylenmektedir. Suyun eşsiz gücü ve doğal güzelliği sebebiyle de şelaleye saygı gösterildiği de bilinenler arasındadır.

Düden Şelalesi’nin Yunan mitolojisindeki en büyük özelliği ise şifa tanrısı olarak bilinen Apollon’un oğlu Asklepios’un ölüm yeri olarak bilinmesidir.

13.yüzyılda Selçuklu Türkleri, şelaledeki suyun gücünden yararlanmak için yakınlarına bir su değirmeni inşa etmiştir. Osmanlı Dönemi’nde ise şelalenin suyu bahçeleri sulamak için kullanılmıştır.

20. yüzyıl ile birlikte Düden Şelalesi artık turistik açıdan uğrak bir lokasyon haline gelmiştir. 1965 yılında Türk hükümeti tarafından Düden Şelalesi tabiat anıtı ilan edilmiştir.

Düden Şelalesi giriş ücreti 2024 yılı tarifesi ve şelale hakkında merak edilenlere değindik!

Duden Selalesi 5

Muhabir: Duygu Tekin