Mülkiyeliler Birliği Ankara yönetimi 11 Mayıs’ta Yazar Ayşe Gülçin İlhan’ı ağırlayacak. Yazar İlhan, 'Ankara’ya Mektuplar' adlı kitabının imza gününde okuyucularıyla bir araya gelecek. 

Antalya’daki o antik ketteki 78 yıllık kazı sona erdi! Dev stadyum ortaya çıktı Antalya’daki o antik ketteki 78 yıllık kazı sona erdi! Dev stadyum ortaya çıktı

EDEBİYAT DÜNYASININ ÜNLÜ İSMİ 

Yazar Ayşe Gülçin İlhan, edebiyat dünyasının birçok alanında önemli çalışmalara imza attı. 11 Mayıs’ta ‘Ankara’ya mektuplar’ isimli kitabının söyleyişi ve imza gününe katılacak olan Yazar Ayşe Gülçin İlhan, Mülkiyeliler Birliği’nin misafiri olacak.  

YAZAR AYŞE GÜLÇİN İLHAN’IN KİMDİR?

11 Temmuz 1971 Ankara doğumludur. Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü mezunudur. Halen İstanbul Üniversitesi’nde Kültürel Mirası Koruma ve Turizm Bölümü’nde öğrenimine devam etmektedir. Ağustos 2021 tarihinde okuyucu ile buluşan Marinka adlı romanın yazarıdır. İLESAM’a üye olan yazar aynı zamanda birliğin yönetimde denetleme kurulu üyesidir. Kültür Bakanlığı sanatçısı bestekâr F. Şahin tarafından Türk sanat müziği formunda nihavend makamında bestelenmiş “Kalbim bir Çeyiz Sandığı Olmuş” ve yine kürdili hicazkâr makamında bestelenmiş “ Kasım rüyaları” adlı şiiri TRT Türk Sanat Müziği repertuarına alınmış, serbest vezindeki diğer bir şiiri “Ayrıldık Sevgilim” de M. Murat tarafından yine Türk Sanat Müziği formunda bestelenmiştir.

Çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmış ve yayımlanmakta olan deneme, anı, şiir ve sanat tarihi araştırma yazıları bulunmakla birlikte (Ankara Zafer Gazetesi, Körfez TV, Ankara Şehir Gazetesi, İLESAM Kültür Sanat Edebiyat Dergisi, USİD Kültür Sanat Edebiyat Dergisi İmbik, Kalemlik dergisi) gibi edebî yayımlar ile son dönemde kendi blog sayfası olan Aysegülce1.wordpress.com’da yazı ve şiirlerini yayımlamaktadır. Halen Anayurt gazetesi Kültür- Sanat köşe yazarıdır. TBMM Özel dergisinde kültür- sanat köşe yazarıdır. Yazarın sayısı 300 e yakın serbest ve 20’ye yakın hece ölçüsünde yazılmış şiirlerinin yanı sıra sayısı 80’e yakın deneme ve araştırma ile 3 öykü ve bir romanı yakın gelecekte kitap halinde yayımlanacaktır. Bestekâr Osmanlı Padişahları’nın kendi dönemleri içinde plastik sanatlar açısından değerlendirilmesi, ‘’Mor Rengin Tarihsel Öyküsü”, “Kahvenin Tarihi”, “Tarihin ilk Şairi Bir Kadın” adlı araştırma yazılarının yanı sıra “Gül Gölgesinde Bir Arslan” adlı öykünün de yazarıdır. Mesleki ilgi alanları Selçuklu, Bizans mimarisi ve bezeme sanatı, Osmanlı, Selçuklu ve Timur mimarisi ve seramikleridir. Yazar iki kız çocuğu annesidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ