Antalya tarihi ve kültürel mirasın yanı sıra doğal güzellikleriyle özellikle yaz aylarında çekim merkezi oluyor. Antik kentleri, ormanları, dağları vadileri ile birçok alternatif sunan Antalya'da yayla turizmi, her geçen yıl yerli ve yabancı turistlerin tatil rotası haline geliyor. Yerleşik halk, Nisan ayı sonlarından itibaren bir yaşam biçimi ve hayvanlarına mera olarak gördüğü yaylalara çıkarken, yerli ve yabancı turistler okulların tatil olmasıyla birlikte Haziran ortalarından itibaren yaylalarda gerek günübirlik turlar şeklinde gerekse kamp kurarak zamanlarını değerlendiriyor. 

ANTALYA’NIN YAYLALARI

Eğrigöl

Kaya'dan, Antalya'da ki milliyet farkı uygulamasına tepki! "Vatandaşımıza itibarsız olduklarını hissettiremezsiniz" Kaya'dan, Antalya'da ki milliyet farkı uygulamasına tepki! "Vatandaşımıza itibarsız olduklarını hissettiremezsiniz"

Antalya'da yaz aylarında doğa tutkunlarının görebileceği bir çok yayla olsa da sedir ve ardıç ağaçlarının yaydığı temiz oksiyenli havada çok geniş bir alana yayılan Finike-Ördübek Yaylası güzellikleriyle cezbediyor. Yaylada antik Arycanda kenti de görülebilecek yerler arasında bulunuyor.  Serik’e 36 kilometre mesafedeki Ovacık Yaylası da her yaz binlerce ziyaretçi çeken başka bir yayla... Narenciye bahçeleri içinden geçerek, makilik arazide tırmınışa geçen ziyaretçiler çam ormanları arasından yolculuk yapmanın hazzını yaşıyor.  Antalya'nın kuzeybatısında bulunan Saklıkent  Yaylası da gerek yaylacıların gerekse kayak tutkunlarının uğrak yerlerinden biri. Yaylanın çevresinde bulunan Karçukuru ve Feslikan Yaylaları kamp kurmaya ve piknik yapmaya elverişli.  Bunların dışında Alanya Dereköy, Sapadere, Tokar ve Söğüt; Elmalı- Kaş Gömbe; Kemer- Üçoluk; Akseki-Pişer; Gündoğmuş Gelesandra, Eğrigöl; Manavgat Namaras, Avsallar; Akseki Çimi yaylaları Antalya’da öne çıkan yaylalardan bazılarıdır.

DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Antalya’da yayla turizmi kapsamında her geçen yıl daha çok ilgi gören ilçelerden biri de İbradı’dır. Akseki ilçesi ve İbradı’nın Ormana Mahallesi (Köyü)’nde çok sayıda bulunan tarihi düğmeli evleriyle; üzüm bağları, festivalleri, kardelen çiçeği ve zengin yaban hayatıyla meşhur yörede yaylalar, ilçenin kuzeyinde bulunan İbradı-Beyşehir yolu üzerinde ve yakınındadır.  İbradı ve çevresini ziyaret edenler, yöredeki tarihi düğmeli evlerde konaklayabilir; Türkiye’nin en büyük mağaralarından Altınbeşik Mağarası’nı ve Erymna antik kentini görebilir; Eynif Ovası'nda yılkı atlarını izleyebilir; zengin flora ve fauna çeşitliliğini gözlemlemek üzere yürüyüşlere, yöre kültürü ve ürünlerini tanımak üzere festival ve şenliklere katılabiliyorlar. 

Eynif Ovası'nda Yılkı Atları (1)

Akseki Dipsiz Göl

Muhabir: BÜLENT ÖNER